sandal logo

poli 12

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ ΔΩΛ και Επαγγελματικού Κολλεγίου Μουσικής Βαυαρίας

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

20181003 DVL VAYARIA IMG 9364

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Δημοτικού Ωδείου της Λάρισας και του Επαγγελματικού Κολεγίου Μουσικής του Μπαντ Κένιγκσχόφεν (Berufsfachschule für Musik Bad Königshofen) στην Γερμανία, υπεγράφη σήμερα το πρωί από τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Ωδείου κ. Νίκο Καλτσά και του διευθυντή της Σχολής Bad Königshofen, καθηγητή Ernst Oestereicher.

Η υπογραφή του συμφώνου έρχεται ως συνέχεια της στενής σχέσης που έχει αναπτυχθεί εδώ και αρκετά χρόνια μεταξύ του Δημοτικού Ωδείου και του επαγγελματικού μουσικού Κολεγίου της Γερμανίας.

Οι πρώτες επαφές της σχολής του Μπαντ Κένιγκσχόφεν έγιναν από τον σημερινό διευθυντή της Συμφωνικής Ορχήστρας της Λάρισας κ. Χρήστο Κτιστάκη, ο οποίος ήταν σπουδαστής στο Επαγγελματικό Κολέγιο Μουσικής από το 1990 έως το 1991. Από τότε επισκέφθηκαν ξανά και ξανά  μαθητές του Ωδείου Λάρισας  την επαγγελματική σχολή για τη μουσική  για να προετοιμαστούν για 1 ή 2 χρόνια,γ ια τις σπουδές στη Γερμανία.

Μέχρι σήμερα, έχουν υλοποιηθεί πολλά κοινά έργα των δύο ινστιτούτων, ενώ
από το 2015 διοργανώνεται ετήσια ανταλλαγή φοιτητών με τη μορφή μουσικού σεμιναρίου στη Γερμανία (άνοιξη) και στην Ελλάδα (φθινόπωρο).

Επίσης, έξι έως επτά φοιτητές ανά ίδρυμα διδάσκονται δωρεάν για περίπου μία εβδομάδα από τους αντίστοιχους διδάσκοντες στη χώρα υποδοχής, και φιλοξενούνται στα σπίτια φοιτητών της χώρας υποδοχής.

Πλέον, με την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας η συνεργασία αποκτά και θεσμικό χαρακτήρα προς όφελος των δυο μουσικών ινστιτούτων και των σπουδαστών τους.

Κατά την υπογραφή του συμφώνου παρόντες ήταν επίσης ο καθηγητής πιάνου του Michael Lörcher Καθηγητής Πιάνου του Γερμανικού κολλεγίου, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας και ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας κ. Απόστολος Αλεξίου.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1