sandal logo

poli 12

Επίσκεψη Γυναικών Προσφύγων στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Την Τετάρτη 11 Απριλίου, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης και κοινωνικής ενσωμάτωσης προσφύγων, διοργάνωσε επίσκεψη στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας­- Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα, αραβόφωνων γυναικών που διαμένουν στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στο Κουτσόχερο Λάρισας.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Γυναικείων Μελετών ΔΙΟΤΙΜΑ που υλοποιεί το πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών ολοκληρωμένης υποστήριξης και διαχείρισης περιστατικών έμφυλης βίας, δικτύωσης και ενδυνάμωσης γυναικών προσφύγων που διαμένουν στη δομή στο Κουτσόχερο.

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, τους πρόσφυγες υποδέχθηκε η Αντιπρόεδρος κ. Άννυ Ψάρρα-Περίφανου.

Οι γυναίκες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην έκθεση ΄΄ Η ΖΩΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ΄΄ .Η έκθεση συνδυάζει πρωτότυπες ταινίες μικρού μήκους και φωτογραφίες που δημιουργήθηκαν από προσφυγόπουλα και Έλληνες μαθητές/τριες στο πλαίσιο του προγράμματος "Η ζωή μέσα από τα μάτια του Άλλου", ως αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, της Σχολής Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, του Κολλεγίου Ανατόλια και του Αρσάκειου Λυκείου.

Στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση των γυναικών στην έκθεση φωτογραφίας «ΑΘΩΣ-ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ» του καταξιωμένου φωτογράφου Στράτου Καλαφάτη, ένα μοναδικό εικαστικό οδοιπορικό στη μοναστική κοινότητα του Αγίου Όρους, διεθνούς ακτινοβολίας, που παρουσιάζεται στην αίθουσα Ειρήνης Γ.Κατσίγρα.

Για πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις υποστήριξης και κοινωνικής ενσωμάτωσης των προσφύγων στο Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων- Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, ώρες:7:00-15:00, τηλ:2410680243 Βάσω Μπουρονίκου

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1