sandal logo

poli 12

Πάρκο των Ευχών - Συστάσεις για κυκλοφοριακά ζητήματα

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

171208 IMG 6351

 

Για ζητήματα που αφορούν στη διαχείριση της κυκλοφορίας, στην περιοχή του Πάρκου των Ευχών, συζήτησαν στελέχη της δημοτικής αρχής και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Λαρισαίων, με εκπροσώπους της Τροχαίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ, της Δημοτικής Αστυνομίας, του Αστικού ΚΤΕΛ και των ταξί. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Δημαρχείο της Λάρισας, ενώ κατά τη διάρκειά της επιβεβαιώθηκαν και συμφωνήθηκαν οι επιμέρους συζητήσεις που είχαν προηγηθεί.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, το Πάρκο των Ευχών, αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης πολλών επισκεπτών τόσο από την πόλη και την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, όσο και άλλες περιοχές.

Είναι λοιπόν δεδομένο ότι η πόλη της Λάρισας θα δεχθεί επιπλέον κυκλοφοριακό φόρτο και μάλιστα σε εορταστική περίοδο που η κίνηση των οχημάτων στον κεντρικό τομέα της πόλης είναι μεγαλύτερη.

Ολες οι πλευρές, που συμμετείχαν στην συνάντηση, συμφώνησαν ότι η πρώτη βασική προτροπή αφορά τους Λαρισαίους και τους κατοίκους της πόλης:

  • Να αποφεύγουν την άσκοπη χρήση του ΙΧ για να επισκεφθούν το Πάρκο των Ευχών. Εξάλλου, ο χώρος του Αλκαζάρ και του Πάρκου των Ευχών, βρίσκεται σε ιδιαίτερα μικρή απόσταση από το εμπορικό κέντρο της Λάρισας, γεγονός που ευνοεί την πεζή μετακίνηση των επισκεπτών.
  • Οσοι επιθυμούν μπορούν έναντι μικρού αντιτίμου, να χρησιμοποιούν τα μικρά τραινάκια του αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας, τα οποία από την κεντρική πλατεία θα μεταφέρουν κόσμο στο Πάρκο και το αντίστροφο, ενώ και τα κανονικά δρομολόγια του Αστικού προς την περιοχή θα πυκνώσουν.
  • Οι επαγγελματίες του κλάδου των ΤΑΞΙ, οι οποίοι συστηματικά αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες τους, είναι έτοιμοι να εξυπηρετήσουν τους Λαρισαίους και τους επισκέπτες
  • Για τα τουριστικά λεωφορεία που έχουν προγραμματίσει επισκέψεις στο Πάρκο των Ευχών, ο Δήμος διαθέτει το δημοτικό χώρο παρκινγκ της οδού Καλλιθέας, ενώ υπάρχουν και άλλοι χώροι έτοιμοι να εξυπηρετήσουν .
  • Για τους επισκέπτες που θα βρεθούν στη Λάρισα, από άλλες περιοχές με ΙΧ, ανακοινώνεται ότι μπορούν να σταθμεύουν τα οχήματά τους στο παρκινγκ του σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη στο 3ο χλμ Λάρισας – Γιάννουλης, (πρώην carrefour). Από το συγκεκριμένο σημείο, θα αναχωρούν, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ που θα μεταφέρουν ΔΩΡΕΑΝ τους επιβάτες στο Πάρκο των Ευχών.
  • Τονίζεται δε ότι περιμετρικά του Πάρκου και ειδικότερα στις οδούς Γ. Λαμπράκη (Κοζάνης) και Πάρνηθος, δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση ενώ το Τμήμα Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων έχει τοποθετήσει κορύνες.
  • Επίσης, κλειστή για τα ΙΧ, θα είναι ο μικρός δρόμος που οδηγεί στην είσοδο του Κηποθεάτρου.
  • Ακολουθείστε τις οδηγίες του προσωπικού της Τροχαίας Λάρισας και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Η υπόθεση του Πάρκου των Ευχών αφορά όλη την πόλη και τους κατοίκους της. Ας βοηθήσουμε όλοι, με τον τρόπο μας, σ΄ αυτή τη μεγάλη γιορτή για την Λάρισα.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1