sandal logo

Η πόλη σήμερα με μια ματιά

Ημερολόγιο & Επίκαιρα

Μάιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Επιλεγμένες Ανακοινώσεις

22-05-2018
Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το καλοκαιρινό πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη 2018»

Από τον Δήμο Λαρισαίων ανακοινώνεται η έναρξη υποβολής αιτήσεων για το καλοκαιρινό πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη 2018» για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, από την Τετάρτη 23/5/2018 έως Παρασκευή 08/06/2018.
Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στα γραφεία της Δ/νσης Αθλητισμού Πολιτισμού & Κοινωνικής Πολιτικής, επί της οδού Ρούσβελτ & Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος.


Τα Δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:

 • Έντυπη αίτηση (Πατήστε ΕΔΩ)
 • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (αυτεπάγγελτη αναζήτηση)
 • Ιατρική βεβαίωση παιδιού
 • Εκκαθαριστικό (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017)
 • Βεβαίωση εργασίας μητέρας (ΕΝΣΗΜΑ)
 • Φωτοτυπία της ταυτότητας του Πατέρα
 • Λοιπές βεβαιώσεις κοινωνικών κριτηρίων (π.χ.ΑΜΕΑ)

Για πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2410 680205 και 2410680223

 

17-05-2018
Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Europe for Citizens – Heart

Ο Δήμος Λαρισαίων συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Europe for Citizens – Heart. Επικεφαλής εταίρος του προγράμματος είναι Drustvo za Naravno Ucenje Z Dozivljanjem Umetnosti In Narave G (Σλοβενία) και οι υπόλοιποι εταίροι: Drustvo za razvoj in varovanje GEOSS-a (Σλοβενία), Drustvo za podporo civilne druzbe (Σλοβενία), Integration for Alla (Σουηδία), Bashkia Lezhe (Αλβανία), Shoqata Shqiptare e Ambjentalisteve Industriale (Αλβανία), Δήμος Λαρισαίων (Ελλάδα)
Δήμος Πέγειας (Κύπρος), Δήμος Medina del Campo (Ισπανία), Δήμος Sandanski (Βουλγαρία), Sdruzhenie Yuni Partners (Βουλγαρία), Mata-malam (Βουλγαρία)
Comitato 10 Febbraio (Ιταλία), Δήμος Rieti (Ιταλία), Hjelmsjövik HVB Hem (Σουηδία).


Στόχος του προγράμματος είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο πολιτιστικών σημείων (Heart points - Σημεία Καρδιάς) που μέσω της τέχνης, του καλλιτεχνικού παιχνιδιού, του διαλόγου και του εθελοντισμού θα προωθούν την αλληλεγγύη, την ειρήνη και την αποδοχή, ενισχύοντας την ενεργή συμμετοχή των πολιτών για να ξεπεραστούν η ξενοφοβία και ο στιγματισμός. Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν εκδηλώσεις διαλόγου, πολιτιστικών δράσεων, εκπαίδευση οργανισμών για διοργάνωση προγραμμάτων ευαισθητοποίησης για την προώθηση των αρχών της αλληλεγγύης, της κατανόησης και της ενεργούς συμμετοχής. Επιπλέον, θα δημοσιευτεί ένα εγχειρίδιο – οδηγός για τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών για τον πολιτιστικό τουρισμό, την ενσωμάτωση της τέχνης και σχετικών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση του στιγματισμού, την ενίσχυση της ενεργής συμμετοχής των πολιτών και την προώθηση της ειρήνης.


Για τη Λάρισα το Heart point - Σημείο Καρδιάς είναι το Φεστιβάλ Πηνειού, που κάθε χρόνο για λίγες μέρες αποτελεί την καρδιά της πόλης.


Η εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στο Vace της Σλοβενίας 19-23 Απριλίου και συμμετείχαν 50 άτομα. Ο Δήμος Λαρισαίων συμμετείχε με τις υπαλλήλους Χριστίνα Μήτρούλα, Ειρήνη Σταθακοπούλου, Χρυσάνθη Τσόλια, Δήμητρα Χούσου και Αλεξία Μπατζανούλη.
Στο πρόγραμμα της πρώτης διεθνούς συνάντησης περιλαμβάνονταν παρουσιάσεις των εταίρων, συναντήσεις με τοπικούς φορείς, επισκέψεις σε χώρους πολιτισμού, πολιτιστικές εκδηλώσεις και διάλογος για την προώθηση των αρχών της αλληλεγγύης, της κατανόησης και της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών.


Από 19-23 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα η επόμενη συνάντηση με 50 περίπου συμμετέχοντες από τις χώρες των 15 εταίρων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης προγραμματίζονται βιωματικά workshops με θέμα τη διοργάνωση μεγάλων πολιτιστικών γεγονότων και πως αυτά μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης για την πόλη, ανοιχτές συζητήσεις για την Ευρώπη και το μέλλον της με αρμόδιους εκπροσώπους, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την πόλη και να συμμετέχουν ενεργά στο Φεστιβάλ Πηνειού.

 

11-05-2018
Εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά 2018-2019 στους Παιδικούς Σταθμούς του Δ. Λαρισαίων (Απογευματινή ζώνη & Αύγουστος)

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς ότι ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων νηπίων και βρεφών στους 26 Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς για το έτος 2018-2019.
Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές στο χρονικό διάστημα από 14 / 05/ 2018 έως 8/ 06 / 2018 για παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση και συγκεκριμένα υποβάλλονται για:

 • Την πρωϊνή πρωϊνή ζώνη για παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση στους 26 Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς (δυνατότητα προτίμησης 5 παιδικών σταθμών)
 • Την απογευματινή ζώνη σε τρείς Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς 1ος-5ος-7ος

Χωριστή αίτηση υποβάλλεται για τα παιδιά που επιθυμούν να φιλοξενηθούν στο καλοκαιρινό τμήμα του Αυγούστου, ηλικίας από 6 μηνών έως 6 ετών για τους Παιδικούς Σταθμούς 1ος-5ος με δυνατότητα και παιδιών που δε φιλοξενήθηκαν στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.
Επισημαίνεται ότι οι γονείς των προνηπίων και φέτος έχουν τη διακριτική ευχέρεια να αποφασίσουν αν θέλουν να εγγράψουν το παιδί τους σε δημόσιο νηπιαγωγείο ή σε δημοτικό παιδικό σταθμό.


Ο Δήμος Λαρισαίων με σεβασμό στο γονιό θα συνεχίσει και φέτος την επιλογή των παιδιών με διαφάνεια, εφαρμόζοντας για 4η συνεχή χρονιά το σύστημα μοριοδότησης.


Η αίτηση με τα επισυναπτόμενα απαιτούμενα δικαιολογητικά υποβάλλονται για το σύνολο των παιδικώ σταθμών τις ώρες 08:30 π.μ. έως 13:00 μ.μ. στα εξής σημεία:
3ο Π.Σ. ΣΚΟΥΦΑ 21-τηλ.2410255335
25ο Π.Σ. ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ & ΑΝΩΝΥΜΟΥ – Ν. ΠΟΛΙΤΕΙΑ-τηλ.2410628680
5ο Π.Σ. ΡΟΥΣΒΕΛΤ 46 –τηλ.2410623082
6ο Π.Σ. ΣΙΦΝΟΥ & ΕΧΕΚΡΑΤΙΔΟΣ – ΝΕΡΑΪΔΑ-τηλ.2410672454
7ο Π.Σ. ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ 62 , ΦΙΛ/ΠΟΛΗ-τηλ.2410614106
13ο Π.Σ. ΑΙΟΛΟΥ 4-τηλ.2410236260
12ο Π.Σ. ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ & ΑΝΩΝΥΜΗΣ, Ν. ΣΜΥΡΝΗ-2410556280
14ο Π.Σ. ΕΡΜΟΓΕΝΟΥΣ 2, ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ-2410591512
18ος Π.Σ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-2413502196

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να κατατίθενται είναι:
1. Αίτηση και έντυπο μοριοδότησης
2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης –αυταπάγγελτη αναζήτηση.
3. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας του πατέρα
4. Τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας.
5. Βεβαίωση εργασίας των γονέων από τον εργοδότη (τεκμηριωμένη με ένσημα για ιδιωτικούς υπαλλήλους και με έναρξη εργασίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες, με τελευταία ημερομηνία έναρξης εργασίας 1-5-2018) ή βεβαίωση εργοδότη εάν πρόκειται να εργασθούν εντός μηνός από την υποβολή της αίτησης εγγραφής, με προσδιορισμό του ύψους των αποδοχών τους
6. κάρτα ανεργίας σε ισχύ του γονέα ή και των γονέων που είναι άνεργοι
7. Βεβαίωση υγείας του παιδιού συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από Παιδίατρο, καθώς και αντίγραφο του βιβλιαρίου υγείας του με τα εμβόλια που προβλέπονται κάθε φορά ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.
8. Κάθε άλλο δικαιολογητικό που θεωρείται απαραίτητο (κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ, μονογονεϊκή οικογένεια, στρατεύσιμος γονέας, φοιτητής, ΑΜΕΑ).

Για το πληροφοριακό δελτίο εγγραφής νηπίων, πατήστε ΕΔΩ

Για την αίτηση εγγραφής, πατήστε ΕΔΩ

Για την αίτηση εγγραφής (ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ), πατήστε ΕΔΩ

11-05-2018
Λάρισα 2018 – 1ο Θερινό Σχολείο

 

Ο Δήμος Λαρισαίων και η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την Unesco με τη στήριξη της ΕΕΤΑΑ διοργανώνουν θερινό Σχολείο στις 14-17 Ιουνίου με τίτλο: “Λάρισα 2018 – 1ο Θερινό Σχολείο” για τις Πόλεις που Μαθαίνουν. Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει πληροφορίες, γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με την οργάνωση, υλοποίηση και αξιολόγηση επιτυχημένων προγραμμάτων μιας Πόλης που Μαθαίνει, βάσει των κατευθυντηρίων οδηγιών της UNESCO. Επίσης, να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός δυναμικού δικτύου έμπειρων στελεχών των Πόλεων που ανήκουν στο παγκόσμιο δίκτυο της UNESCO (Learning Cities).


Στις δράσεις που περιλαμβάνονται στο θερινό σχολείο συμμετέχουν Εκπρόσωποι πόλεων – μελών του παγκόσμιου δικτύου της UNESCO «Πόλεων που Μαθαίνουν», εκπρόσωποι φορέων, εκπαιδευτικοί, εκπαιδευτές ενηλίκων, διανοητές της εκπαίδευσης ενηλίκων που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της εκπαίδευσης και της Δια Βίου μάθησης.


Στις εργασίες του “Λάρισα 2018 - 1ο Θερινό Σχολείο” για τις Πόλεις που Μαθαίνουν περιλαμβάνονται:


α) Διήμερο εκπαιδευτικό εργαστήριο με τίτλο: Διαμόρφωση projects σε Πόλεις που Μαθαίνουν, στις 14 και 15 Ιουνίου στο Μύλο του Παπά, ειδικά σχεδιασμένο για τα στελέχη των Δήμων – μελών δικτύου της UNESCO «Πόλεων που Μαθαίνουν».


β) Συμπόσιο – Διεθνής συνάντηση ανοικτή στο κοινό στις 16 Ιουνίου, στο Αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με παρουσίαση καλών πρακτικών από ελληνικές και ξένες πόλεις – μέλη του Δικτύου, εργαστήρια για τη Δια Βίου Μάθηση και τις τοπικές κοινωνίες. Το “Λάρισα 2018 - 1ο Θερινό Σχολείο” για τις Πόλεις που Μαθαίνουν εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος: Λάρισα – «Πόλη που Μαθαίνει».

10-05-2018
Στήριξη σε Λαρισαίους από το νέο Κέντρο Κοινότητας

Μέσα σε μόλις 2,5 μήνες λειτουργίας το Κέντρο Κοινότητας στο δήμο Λαρισαίων δέχτηκε 1028 άτομα με διάφορα αιτήματα και ανάγκες, κυρίως όμως
ανέργους που ζητούσαν πληροφορίες για θέματα εργασίας και φαρμακευτικής κάλυψης.

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Λαρισαίων Δημήτρης Δεληγιάννης, η ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας Βάσω Νημά και η κοινωνική
λειτουργός Αγλαϊα Τζιότζιου ενημέρωσαν τους ακροατές της ΕΡΤ Λάρισας για τη στήριξη που παρέχει το Κέντρο.

Όπως εξήγησε η Αγλαϊα Τζιότζιου, κοινωνική λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας, σχεδόν 800 λαρισαίοι και λαρισαίες απευθύνθηκαν για πρώτη φορά στο Κέντρο, ενώ πραγματοποιήθηκαν περίπου 200 επαναληπτικές συνεδρίες. Τα αιτήματα που έθεσαν αφορούν κυρίως την φαρμακευτική κάλυψη από την κοινωνική πρόνοια, καθώς πρόκειται κυρίως για μακροχρόνια άνεργα άτομα. Επίσης, την ένταξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, ενημέρωση για το Κοιωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, το Κοινωνικό Οδοντιατρείο και το Κοινωνικό Συσσίτιο. Το Κέντρο Κοινότητας είναι μια νέα κοινωνική δομή μεν, στη Λάρισα, ωστόσο ουσιαστικά συμπληρώνει και βρίσκεται σε επαφή και συνεργασία με τις ήδη υπάρχουσες κοινωνικές δομές του δήμου. Η λειτουργία του χρηματοδοτείται με πόρους του ΕΣΠΑ και σε αυτό μπορεί να απευθύνεται ο οποιοσδήποτε. Βρίσκεται στο κτίριο της Πρόνοιας του δήμου Λαρισαίων, Οικονόμου εξ Οικονόμων και Ρούσβλετ και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 2410 680242. Παράλληλα λειτουργεί παράρτημά του και στη Νέα Σμύρνη, στον ίδιο χώρο με το ΚΔΑΠ της συνοικίας.

«Το στοίχημα για εμάς είναι ο πληθυσμός των Ρομά να ενημερωθεί για το τί δικαιούται, να μάθουν ότι πλέον μπορούν να γίνουν δικαιούχοι του κοινωνικού
παντοπωλείου για παράδειγμα ή του ΚΕΑ αλλά με την προϋπόθεση ότι τα παιδιά τους παρακολουθούν το σχολείο. Θέλουμε να βάλουμε τα παιδιά των Ρομά σε
δημιουργιική απασχόληση μακρυά από τις αλάνες και να αλλάξουμε νοοτροπίες δεκαετιών. Δεν είναι εύκολο, αλλά το προσπαθούμε επίμονα» είπε ο Δημήτρης
Δεληγιάννης ο οποίος έδωσε και την είδηση:


Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Νέα Σμύρνη
Ο δήμος Λαρισαίων, η Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης και η Πρωτοβάθμια βρίσκοντα σε συζητήσεις με το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου από τη νέα
σχολική χρονιά να λειτουργήσει ΣΔΕ, σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, ουσιαστικά σχολείο για ενήλικες, στη συνοικία της Νέας Σμύρνης που κατοικείται από
μεγάλο πληθυσμό Ρομά.

Εκδήλωση από το Κέντρο Κοινότητας για τη γυναίκα
Η Βάσω Νημά, ψυχολόγος στο Κέντρο Κοινότητας, μας ενημέρωσε ότι μπορεί κανείς να κάνει συνεδρίες μαζί της και ήδη έχουν γίνει αρκετές.Κυρίως γυναίκες έρχονται στο Κέντρο, θα μας πει, για να μιλήσουν για τις αγωνίες τους. Η συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά τους που είναι έφηβοι, αλλά και η σχέση
τους με τον σύζυγο, είναι τα θέματα τα οποία κυρίως απασχολούν. Ζητήματα ενδοοικογενειακής βίας, κυρίως ψυχολογικής, έχουν επίσης καταγραφεί.


Την Πέμπτη 17 Μαϊου το Κέντρο Κοινότητας Λάρισας θα πραγματοποιήσει μια ανοιχτή εκδήλωση για όλες τις γυναίκες με θέμα «Πολιτικές Ισότητας-Γυναίκα
και Κοινωνία σε περίοδο κρίσης» με ομιλήτρια τη γ.γ Ισότητας Φωτεινή Κούβελα. Η εκδήλωση θα γίνει στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, στις 20.00.

Σεμινάρια για εύρεση εργασίας
Στις 14 και στις 15 Ιουνίου το Κέντρο Κοινότητας σε συνεργασία με το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, στο Κέντρο δια Βίου Μάθησης του δήμου, θα οργανώσει 4 εργαστήρια
συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού στα οποία μεταξύ άλλων θα αναλυθούν οι τεχνικές αναζήτησης εργασίας, π.χ πώς να
συμπληρώνουμε σωστά το βιογραφικό μας ή πώς να συμμετέχουμε στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ ή πού να αναζητούμε προκηρυγμένες θέσεις κλπ.

 

oikogiorti banner

deh dhmos new

radio

Banner MBT

Πρόσφατα Νέα - Ανακοινώσεις

22-05-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
22-05-2018
Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το καλοκαιρινό πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη 2018»

Από τον Δήμο Λαρισαίων ανακοινώνεται η έναρξη υποβολής αιτήσεων για το καλοκαιρινό πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη 2018» για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, από την Τετάρτη 23/5/2018 έως Παρασκευή 08/06/2018.
Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στα γραφεία της Δ/νσης Αθλητισμού Πολιτισμού & Κοινωνικής Πολιτικής, επί της οδού Ρούσβελτ & Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος.


Τα Δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:

 • Έντυπη αίτηση (Πατήστε ΕΔΩ)
 • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (αυτεπάγγελτη αναζήτηση)
 • Ιατρική βεβαίωση παιδιού
 • Εκκαθαριστικό (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017)
 • Βεβαίωση εργασίας μητέρας (ΕΝΣΗΜΑ)
 • Φωτοτυπία της ταυτότητας του Πατέρα
 • Λοιπές βεβαιώσεις κοινωνικών κριτηρίων (π.χ.ΑΜΕΑ)

Για πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2410 680205 και 2410680223

 

22-05-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια εκτύπωσης εντύπων (αφισών, προγραμμάτων-προσκλήσεων)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

21-05-2018
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τρίτη 22/05/2018, ώρα 14:00

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

21-05-2018
Ανακοίνωση για τα στέκια καρπουζιών-πεπονιών

Όσοι Παραγωγοί καρπουζιών - πεπονιών είναι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Λαρισαίων και επιθυμούν να πουλήσουν τα προϊόντα τους την περίοδο του Καλοκαιριού σε θέσεις που καθορίστηκαν με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μπορούν να προσέρχονται στο Τμήμα Λαϊκών Αγορών Αθανασίου Διάκου 5, τηλ. 2410 531327 και να υποβάλλουν σχετική αίτηση, εντός δέκα (10) ημερών από την επομένη της δημοσίευσης του παρόντος.


Επισημαίνεται ότι οι θέσεις και τα τέλη που θα καταβάλλονται έχουν καθοριστεί βάσει σχετικών αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν θα υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας νέων θέσεων.

21-05-2018
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Τρίτη 22/05/2018, 09:00 - 14:00)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Τρίτη 22 Μαΐου 2018 και από ώρα 09:00π.μ. μέχρι 14:00 θα γίνει διακοπή νερού στις οδούς:

 • ΙΑΣΟΝΟΣ (από Μανδηλαρά μέχρι Ηπείρου)
 • ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ (από Παναγούλη μέχρι 28ης Οκτωβρίου)
 • ΛΕΙΒΑΝΑΤΩΝ
 • Λ. ΚΕΦΑΛΑ
21-05-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια ειδών οδοντιατρείου και αναλώσιμα οδοντιατρικά είδη

Η Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων, έχει την ανάγκη να προμηθευτεί είδη οδοντιατρείου και αναλώσιμα οδοντιατρικά είδη για την κάλυψη των αναγκών
του οδοντιατρείου του Δήμου Λαρισαίων , με τη διαδικασία της απ’ ευθείας ανάθεσης.

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

18-05-2018
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΟΤΑ-GENESIS ΚΑΙ S.H.R.M.S. ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ

Προκηρύσσουμε Συνοπτικό Διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές και με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής, για τις "Υπηρεσίες Παραχώρησης Δικαιώματος Χρήσης Βελτιωμένων Εκδόσεων Λογισμικού ΟΤΑ-Genesis και S.H.R.M.S. και Τεχνικής Υποστήριξής του". Οι υπηρεσίες θα παρέχονται μέχρι 31/12/2018.


Οι προσφορές πρέπει να συμμορφώνονται με τις με αρ.πρωτ. 8964/28-2-2018 Τεχνικές Προδιαγραφές και θα αφορούν το σύνολο των υπηρεσιών (χρήσης βελτιωμένων εκδόσεων και τεχνικής υποστήριξης). Προσφορές που θα αφορούν μέρος των υπηρεσιών δεν θα γίνονται δεκτές. Ο προϋπολογισμός της υπηρεσίας είναι είκοσι χιλιάδες οκτακόσια δέκα τρία ΕΥΡΩ και εβδομήντα επτά λεπτά ( 20.813,77 ευρώ) συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.


Οι προσφορές θα επιδοθούν στην αρμόδια Επιτροπή Διαγωνισμού την Τετάρτη 30-5-2018 και ώρα 11:30 έως 12:00 μ.μ. στο Δημαρχείο Λαρισαίων, Ίωνος Δραγούμη 1, 412 22 Λάρισα, στον 3ο όροφο στο Τμήμα Υποστήριξης Πληροφορικών Συστημάτων και Επικοινωνιών. Οι προσφορές μπορεί να αποστέλλονται στην υπηρεσία στην ανωτέρω διεύθυνση και ταχυδρομικώς ή με άλλο τρόπο (εκτός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) και να παραλαμβάνονται με απόδειξη, με την προϋπόθεση ότι θα περιέρχονται στην υπηρεσία μέχρι την προηγουμένη της ημερομηνίας διενέργειας του διαγωνισμού.

Για την Διακήρυξη, πατήστε ΕΔΩ

Για την Περίληψη της Διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για τις Τεχνικές Προδιαγραφές, πατήστε ΕΔΩ

Για το Τυποποιημένο Έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης, πατήστε ΕΔΩ

Για το Έντυπο Οικονομικής Προσφοράς, πατήστε ΕΔΩ

18-05-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Συντήρηση πυροσβεστήρων (αναγομώσεις) δημοτικών εγκαταστάσεων

Το Τμήμα Η/Μ Κατασκευών & Συντήρησης έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, προτίθεται να προβεί στην επιλογή αναδόχου με τη διαδικασία της απ’ ευθείας ανάθεσης με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά, αποκλειστικά βάσει τιμής για την παροχή Υπηρεσιών «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΩΝ (ΑΝΑΓΟΜΩΣΕΙΣ) ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ».

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική περιγραφή, πατήστε ΕΔΩ

Για τα δικαιολογητικά φυσικών προσώπων, πατήστε ΕΔΩ

Για τα δικαιολογητικά νομικών προσώπων, πατήστε ΕΔΩ

18-05-2018
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 24/05/2018, ώρα 12:30

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

18-05-2018
Ακύρωση της υπ αριθμ. 213/2018 Α.Ο.Ε. με θέμα: Καθορισμός του τρόπου και όρων εκτέλεσης της Προμήθειας "Έτοιμων γευμάτων για τη σίτιση των μαθητών του Μουσικού Σελίδα 1 από 2 Σχολείου Λάρισας για το σχολικό έτος 2018-2019"

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

17-05-2018
Οριστικά αποτελέσματα ΔΗΚΕΛ - Πρόγραμμα ESTIA
17-05-2018
Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Europe for Citizens – Heart

Ο Δήμος Λαρισαίων συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Europe for Citizens – Heart. Επικεφαλής εταίρος του προγράμματος είναι Drustvo za Naravno Ucenje Z Dozivljanjem Umetnosti In Narave G (Σλοβενία) και οι υπόλοιποι εταίροι: Drustvo za razvoj in varovanje GEOSS-a (Σλοβενία), Drustvo za podporo civilne druzbe (Σλοβενία), Integration for Alla (Σουηδία), Bashkia Lezhe (Αλβανία), Shoqata Shqiptare e Ambjentalisteve Industriale (Αλβανία), Δήμος Λαρισαίων (Ελλάδα)
Δήμος Πέγειας (Κύπρος), Δήμος Medina del Campo (Ισπανία), Δήμος Sandanski (Βουλγαρία), Sdruzhenie Yuni Partners (Βουλγαρία), Mata-malam (Βουλγαρία)
Comitato 10 Febbraio (Ιταλία), Δήμος Rieti (Ιταλία), Hjelmsjövik HVB Hem (Σουηδία).


Στόχος του προγράμματος είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο πολιτιστικών σημείων (Heart points - Σημεία Καρδιάς) που μέσω της τέχνης, του καλλιτεχνικού παιχνιδιού, του διαλόγου και του εθελοντισμού θα προωθούν την αλληλεγγύη, την ειρήνη και την αποδοχή, ενισχύοντας την ενεργή συμμετοχή των πολιτών για να ξεπεραστούν η ξενοφοβία και ο στιγματισμός. Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν εκδηλώσεις διαλόγου, πολιτιστικών δράσεων, εκπαίδευση οργανισμών για διοργάνωση προγραμμάτων ευαισθητοποίησης για την προώθηση των αρχών της αλληλεγγύης, της κατανόησης και της ενεργούς συμμετοχής. Επιπλέον, θα δημοσιευτεί ένα εγχειρίδιο – οδηγός για τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών για τον πολιτιστικό τουρισμό, την ενσωμάτωση της τέχνης και σχετικών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση του στιγματισμού, την ενίσχυση της ενεργής συμμετοχής των πολιτών και την προώθηση της ειρήνης.


Για τη Λάρισα το Heart point - Σημείο Καρδιάς είναι το Φεστιβάλ Πηνειού, που κάθε χρόνο για λίγες μέρες αποτελεί την καρδιά της πόλης.


Η εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στο Vace της Σλοβενίας 19-23 Απριλίου και συμμετείχαν 50 άτομα. Ο Δήμος Λαρισαίων συμμετείχε με τις υπαλλήλους Χριστίνα Μήτρούλα, Ειρήνη Σταθακοπούλου, Χρυσάνθη Τσόλια, Δήμητρα Χούσου και Αλεξία Μπατζανούλη.
Στο πρόγραμμα της πρώτης διεθνούς συνάντησης περιλαμβάνονταν παρουσιάσεις των εταίρων, συναντήσεις με τοπικούς φορείς, επισκέψεις σε χώρους πολιτισμού, πολιτιστικές εκδηλώσεις και διάλογος για την προώθηση των αρχών της αλληλεγγύης, της κατανόησης και της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών.


Από 19-23 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα η επόμενη συνάντηση με 50 περίπου συμμετέχοντες από τις χώρες των 15 εταίρων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης προγραμματίζονται βιωματικά workshops με θέμα τη διοργάνωση μεγάλων πολιτιστικών γεγονότων και πως αυτά μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης για την πόλη, ανοιχτές συζητήσεις για την Ευρώπη και το μέλλον της με αρμόδιους εκπροσώπους, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την πόλη και να συμμετέχουν ενεργά στο Φεστιβάλ Πηνειού.

 

17-05-2018
Η Γιορτή της Μητέρας στις Κοινωνικές δομές του Δήμου Λαρισαίων

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά σε συνεργασία με τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων Βίας και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) της Νέας Σμύρνης της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, συνδιοργάνωσαν εκπαιδευτική δράση, με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας.


Την Παρασκευή 11 Μαΐου, τα παιδιά που παρακολουθούν τις δραστηριότητες στο ΚΔΑΠ της Νέας Σμύρνης, είχαν την ευκαιρία μέσα από μια σειρά δράσεων να ενημερωθούν για τη σχέση μητέρας - παιδιού, να τραγουδήσουν και να εκφράσουν την αγάπη τους, μέσα από όμορφες και πρωτότυπες κατασκευές. Πιο συγκεκριμένα, μια επιστημονική ομάδα πολλαπλών ειδικοτήτων σχεδίασε πρόγραμμα παρέμβασης με εικόνες και διασκεδαστικές ιστορίες, αναφέρθηκε στη μοναδική αυτή ανθρώπινη σχέση, κατασκεύασε με τα παιδιά όμορφες κάρτες που χάρισαν στις πρωταγωνίστριες της ημέρας, τις μαμάδες και πρόσφεραν στα παιδιά τη δυνατότητα να υποδυθούν δραματοποιημένους ρόλους εξάπτοντας την φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Στο τέλος, των δράσεων μία λιχουδιά περίμενε τους μικρούς μας φίλους!


Τα ΚΔΑΠ αποτελούν δομές που απασχολούν τα παιδιά εκτός σχολικού ωραρίου μέσα σε κλίμα δημιουργικότητας χωρίς ανταγωνισμούς. Διασυνδέονται με εκπαιδευτικές και κοινωνικές δομές του δήμου, ενταγμένες στη φιλοσοφία του προγράμματος Λάρισα η «Πόλη που Μαθαίνει».
Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων Βίας προσφέρει ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη και ενημέρωση για τα δικαιώματα και τις κοινωνικές παροχές των γυναικών.


Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά είναι δομή με βασικούς πυλώνες τη συνεργασία με άλλους φορείς και δομές του δήμου, με στόχο την παροχή υπηρεσιών για την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των ωφελουμένων, την καταπολέμηση της φτώχειας, την προώθηση στην αγορά εργασίας, την αντιμετώπιση της σχολικής διαρροής και την παροχή ευκαιριών για τη συνέχιση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.


Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014- 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.


Για πληροφορίες:
- Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων Βίας, στο Συμβουλευτικό Σταθμό τηλ: 2410680243 και στο Κέντρο Κοινότητας, στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Ρουσβέλτ και Οικ. εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος. Τηλέφωνο: 2410680242, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., καθημερινά 08:00 π.μ. έως 16:00 μ.μ.
- ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜΕΑ στη ΔΗ.Κ.Ε.Λ., Ροδοπούλειο, τηλ: 2410661727.
- Κέντρο Κοινότητας Παράρτημα Ρομά, Δημοσθένους 45, τηλέφωνο: 2410231122, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

16-05-2018
Ανακοίνωση Επαναληπτικής Δημοπρασίας

Σας ενημερώνουμε ότι ύστερα από τη φανερή πλειοδοτική δημοπρασία που διενεργήθηκε στις 16/05/2018 ημέρα Τετάρτη και ώρα 10.00 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου Λάρισας, για την εκμίσθωση του αναψυκτηρίου του ανοικτού κολυμβητηρίου του Αθλητικού Κέντρου Νέας Πολιτείας δεν εμφανίστηκε πλειοδότης και ως εκ τούτου θα διενεργηθεί επαναληπτική δημοπρασία την Τετάρτη 23/05/2018 και ώρα 10.00 π.μ. στον ίδιο τόπο, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 16483/04-05-2018 Περίληψη Διακήρυξης Δημοπρασίας.

       Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

            

       ΝΤΑΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δήμος Λαρισαίων

Σχεδιάζουμε

μία σύγχρονη πόλη, που κάθε πολίτης θα χαίρεται να ζει σε αυτή

Αναπτύσσουμε

κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες για τους πολίτες και τους επισκέπτες

Δίνουμε έμφαση

στην παιδεία, τον πολιτισμό και στην ενίσχυση των θεσμών

Υλοποιούμε

έργα υποδομών που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της πόλης

Ενημερωθείτε από το Δήμο Λαρισαίων

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa-dimos.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

Copyright © 2016 Δήμος Λαρισαίων | Sitemap | Δημιουργία Ιστοσελίδας ITBIZ