sandal logo

Η πόλη σήμερα με μια ματιά

Ημερολόγιο & Επίκαιρα

Μάρτιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Επιλεγμένες Ανακοινώσεις

16-03-2018
Διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού - Επισκευές συστημάτων πυροπροστασίας σχολικών κτιρίων

Ο Δήμος Λαρισαίων διακηρύσσει την με συνοπτικό διαγωνισμό επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του Έργου: “ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ” Αρ.Μ. : 5/2018 και CPV 45343000‐3 που θα διεξαχθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 95 παρ. 2.(α) του ν.4412/2016 (ΦΕΚ 147 Α’) και υπό τις προϋποθέσεις του νόμου αυτού.

Για την περίληψη της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για την προμέτρηση, πατήστε ΕΔΩ

Για την ειδική συγγραφή υποχρεώσεων, πατήστε ΕΔΩ

Για τις τεχνικές προδιαγραφές, πατήστε ΕΔΩ

Για τον προϋπολογισμό, πατήστε ΕΔΩ

Για το τιμολόγιο μελέτης, πατήστε ΕΔΩ

Για το τυποποιημένο έντυπο υπεύθυνης δήλωσης, πατήστε ΕΔΩ

Ενεργητική ΠΥΡ1

Κοιλάδα1

Κοιλάδα2

16-03-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια αναψυκτικών

Η Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων, προτίθεται να προβεί στην προμήθεια Αναψυκτικών, επώνυμα Α’ ποιότητας για τις ανάγκες των ΚΑΠΗ με τη διαδικασία της απ’ ευθείας ανάθεσης.

Για να δείτε την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

16-03-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια ροφημάτων

Η Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων, προτίθεται να προβεί στη προμήθεια καφέ, κακάο & σοκολάτα (ρόφημα), με τη διαδικασία της απ’ ευθείας ανάθεσης.

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

15-03-2018
Προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο στα παιδιά των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Λαρισαίων

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Λάρισας, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων, συνεχίζουν για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα προληπτικού οδοντιατρικού ελέγχου των προνηπίων των παιδικών σταθμών του Δήμου Λαρισαίων.
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τη Τρίτη 20 Μαρτίου και θα επεκταθεί στο σύνολο των 26 παιδικών σταθμών που λειτουργούν με την ευθύνη του Δήμου στην πόλη μας.
Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί από εθελοντές οδοντιάτρους, και σκοπό έχει την εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα στοματικής υγείας, να μεταδώσει το σωστό τρόπο βουρτσίσματος και να προβάλλει τη σημασία της υγιεινής διατροφής και των τακτικών οδοντιατρικών ελέγχων. Επίσης να καταγραφεί μετά από εξέταση σε ειδικό έντυπο η κατάσταση της στοματικής υγείας του κάθε παιδιού ώστε να ενημερωθούν οι γονείς των παιδιών για πιθανά προβλήματα που εντοπίστηκαν.

14-03-2018
Λάρισα, ‘H πόλη που Μαθαίνει’. «Κυκλοφοριακής Αγωγής συνέχεια…..»

Ξεκίνησε την Παρασκευή 2 Μαρτίου, ο Β΄ Κύκλος Εκπαιδεύσεων στο πάρκο κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Λαρισαίων στο Αλκαζάρ.

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, με το πρωτοποριακό πρόγραμμα επιδιώκει την διαμόρφωση συνείδησης επάνω στο ζήτημα της οδικής ασφάλειας και την έμπνευση ορθής νοοτροπίας και συμπεριφοράς μέσα από απλές συμβουλές αλλά και μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες προσαρμοσμένες στις ηλικίες των μαθητών.

Είμαστε αισιόδοξοι πως αν από πολύ νωρίς περάσουμε στα παιδιά μας τα θετικά πρότυπα και στην σωστή οδηγική συμπεριφορά, θα έχουμε κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα στην εκπαίδευσή τους εξοπλίζοντάς τα παράλληλα με σεβασμό για τους κανόνες και την ανθρώπινη ζωή, με σοβαρότητα και ευσυνειδησία για τον κόσμο και για το περιβάλλον.

Το Πρόγραμμα θα παρακολουθήσουν μαθητές της Δ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων της πόλης αλλά και τα νήπια των   Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.  Οι επισκέψεις υλοποιούνται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή τις ώρες 9:00 π.μ.-12:00 μ.

Όλη αυτή η προσπάθεια στηρίζεται συλλογικά από πιστοποιημένους εκπαιδευτές, από τον Σύλλογο εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών Λάρισας, την Ένωση εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών Περιφέρειας Θεσσαλίας, την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, εκπαιδεύτρια και προπονήτρια ποδηλασίας Ευαγγέλου Ευαγγελία.

               Την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, στην επίσκεψη των μαθητών Δ΄ Τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου συνοδεία της εκπαιδευτικού κ. Παπαδημητρίου Φωτεινής    παρευρέθησαν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Δεληγιάννης και η Διευθύντρια της Δ/νσης Αθλητισμού Πολιτισμού & Κοινωνικής Πολιτικής Σταυρούλα Μπαξεβάνου.

parkoefxon protaseis

eventcover new 1

radio

Banner MBT

Πρόσφατα Νέα - Ανακοινώσεις

22-03-2018
ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα: «Εκπαίδευση μέσα από την Τέχνη»


Παρασκευή 30 Μαρτίου, ώρα 09.00π.μ. - 14.00μ.μ.
Χώρος: Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας στο πλαίσιο του προγράμματος Λάρισα – «Πόλη που Μαθαίνει», διοργανώνουν εκπαιδευτική ημερίδα με τίτλο: «Εκπαίδευση μέσα από την Τέχνη» την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα.
Στόχος της ημερίδας είναι να παρουσιαστεί η Μέθοδος «Μετασχηματίζουσα Μάθηση μέσα από την Τέχνη», και απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς, Σχολικούς Συμβούλους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Διδάσκοντες στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, καθώς και σε όλους τους Εκπαιδευτές Ενηλίκων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της διά βίου μάθησης σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ, ΚΔΒΜ κ.α.

Πιλοτική εφαρμογή στη Λάρισα
Η Μέθοδος έχει ήδη εφαρμοστεί πιλοτικά στη Λάρισα με ιδιαίτερη επιτυχία, μετά από επιμορφωτικό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του Δήμου Λαρισαίων, σε προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας, σε σχολεία καθώς και στο «Εργαστήρι Ζωής» του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Λάρισας.

Tηλ.Επικοινωνίας 2410-680205 κ. Νάτσιου Βάγια

22-03-2018
Συνέντευξη τύπου για την συγκρότηση επιτροπής στο πλαίσιο του νόμου ν. 4508/2017 (αρθρο 36) για την επανασυνδεση ρεύματος σε αδύναμα νοικοκυριά

Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΕΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΧΕΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Επανασύνδεση ρεύματος και βοήθημα στους πιο αδύναμους

Στην σύσταση επιτροπής για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε συμπολίτες με χαμηλά εισοδήματα και στην παροχή εφάπαξ ειδικού βοηθήματος, προχώρησε ο Δήμος Λαρισαίων, στο πλαίσιο του άρθρου 36 του ν. 4508/2017 και μετά την έκδοση σχετικής ΚΥΑ που καθορίζει τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων.

Tην λειτουργία της επιτροπής ανακοίνωσε, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος τόνισε ότι ο Δήμος Λαρισαίων, είναι από τους πρώτους Δήμους στην χώρα που προχωρά στην υλοποίηση του νόμου, υπογραμμίζοντας ότι η κυβερνητική νομοθετική πρωτοβουλία στοχεύει στην στήριξη των όσων έχουν χτυπηθεί περισσότερο απο την κρίση και αντιμετωπίζουν συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Συμπλήρωσε ωστόσο, ότι δεν είναι δυνατόν να εκτιμηθεί στην παρούσα φάση ο αριθμός των πιθανών δικαιούχων, αν και στην επιτροπή έχουν υποβληθεί ήδη οι τρεις πρώτες αιτήσεις. Τονίζεται ό,τι ο νόμος αφορά νοικοκυριά - πρώτες κατοικίες στις οποίες έχει διακοπεί η ρευματοδότηση μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου.

Σε τεχνικές λεπτομέρειες υλοποίησης του νόμου, αναφερθηκε ο αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Νταής, ο οποίος έχει οριστεί συντονιστής της Επιτροπής, στην οποία μετέχουν επίσης με έναν εκπρόσωπο ο Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε) και ο προμηθευτής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΗ Α.Ε.).

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του σχετικού νόμου, σε όσα νοικοκυριά έχει κοπει το ρεύμα και σε συνδυασμό με τα άλλα οικονομικά και εισοδηματικά κριτήρια, υπάρχει η δυνατότητα της επανασύνδεσης αλλά και η χορήγηση εφάπαξ βοηθήματος που αφορά στην αποπληρωμή των χρειών προς τον πάροχο ενέργειας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περίπτωση χρεών προς τον πάροχο μέχρι 6.000 ευρώ, το ποσό καλύπτεται ολόκληρο.

Τα κριτήρια για την υποβολή της αίτησης
Οι προς εξέταση δικαιούχοι του ειδικού βοηθήματος για να υποβάλουν αίτηση στην Επιτροπή του άρθρου 3 της κ.υ.α. πρέπει να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

Α. Μέχρι και την ημερομηνία θέσεως σε ισχύ της παρούσας υπουργικής απόφασης, να είναι αποσυνδεδεμένοι από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Β. Η αποσύνδεση να έχει γίνει στην παροχή ρεύματος της κύριας κατοικίας του προς εξέταση δικαιούχου.

Γ. Εισοδηματικά κριτήρια

Να έχουν οι ίδιοι και τα μέλη του νοικοκυριού τους, με βάση τους ορισμούς τους άρθρου 2 της Γ.Δ.5οικ.2961-10/24.1.2017 απόφασης «Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», ετήσιο συνολικό πραγματικό (φορολογητέο, αυτοτελώς φορολογούμενο ή ειδικώς φορολογούμενο ή απαλλασσόμενο φόρου) ή τεκμαρτό εισόδημα, όπως αυτό προκύπτει από τις τελευταίες εκκαθαρισμένες δηλώσεις φόρου εισοδήματος των μελών του νοικοκυριού για τις οποίες έχει λήξει η οριζόμενη από τις κείμενες διατάξεις ή η παραταθείσα με οποιονδήποτε τρόπο προθεσμία υποβολής, με την επιφύλαξη προσκόμισης των δικαιολογητικών μεταβολής οποιουδήποτε εισοδηματικού ή περιουσιακού στοιχείου ή σύνθεσης νοικοκυριού κατά το φορολογικό έτος 2017, όπως αυτά προβλέπονται στο άρθρο 3, έως τα όρια του παρακάτω πίνακα:

 

Σύνθεση νοικοκυριού με βάση τους ορισμούς τους άρθρου 2 της Γ.Δ.5οικ.2961-10/24.1.2017 απόφασης «Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» Εισοδηματικό όριο
Μονοπρόσωπο νοικοκυριό 9.000 ευρώ
Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος 13.500 ευρώ
Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη 15.750 ευρώ
Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικο­γένεια με τρία ανήλικα μέλη 18.000 ευρώ
Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη 24.750 ευρώ
Νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα μέλη 27.000 ευρώ

Για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω τα παραπάνω εισοδηματικά όρια αυξάνονται κατά οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ.

Για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ' οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή τους, τα παραπάνω εισοδηματικά όρια αυξάνονται κατά δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ.

Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος προστίθεται το ποσό των τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων (4.500) ευρώ και για κάθε επιπλέον ανήλικο μέλος το ποσό των δύο χιλιάδων διακοσίων πενήντα (2.250) ευρώ, μέχρι του συνολικού ορίου των τριάντα μία χιλιάδων πεντακοσίων (31.500) ευρώ ανεξαρτήτως του αριθμού των μελών του νοικοκυριού. Το ανώτατο όριο του παραπάνω εδαφίου αυξάνεται κατά οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω και κατά δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ' οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή τους.

Περιουσιακά κριτήρια

- Να έχουν οι ίδιοι και τα μέλη του νοικοκυριού τους, με βάση τους ορισμούς του άρθρου 2 της Γ.Δ.5οικ.2961-10/24.1.2017 απόφασης «Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», ακίνητη περιουσία, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, με συνολική φορολογητέα αξία, με βάση τον υπολογισμό του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) που προκύπτει από την τελευταία εκδοθείσα πράξη προσδιορισμού φόρου, έως το ποσό των εκατόν είκοσι χιλιάδων (120.000) ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως το ανώτατο όριο των εκατόν ογδόντα χιλιάδων (180.000) ευρώ.

- Τα μέλη του νοικοκυριού τους να μην εμπίπτουν στις διατάξεις του φόρου πολυτελούς διαβίωσης με την εξαίρεση της υποπερ. i της περιπτ. β της παραγράφου 1 του άρθρου 44 του ν. 4111/2013 για πολύτεκνες οικογένειες και να μην δηλώνουν δαπάνες διαβίωσης για αμοιβές πληρωμάτων σκαφών αναψυχής, δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία και για οικιακούς βοηθούς, οδηγούς αυτοκινήτων, δασκάλους και λοιπό προσωπικό, με βάση τις τελευταίες εκκαθαρισμένες δηλώσεις φόρου εισοδήματος των μελών του νοικοκυριού για τις οποίες έχει λήξει η οριζόμενη από τις κείμενες διατάξεις ή η παραταθείσα με οποιονδήποτε τρόπο προθεσμία υποβολής.

Κατανομή ειδικού βοηθήματος

Το ύψος του ειδικού βοηθήματος θα αντιστοιχεί σε ποσό που θα καθορίζεται αναλόγως του ύψους της συνολικής οφειλής των καταναλωτών προς τον Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας και συγκεκριμένα: Για συνολικές οφειλές έως έξι χιλιάδες (6.000) ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το σύνολο της οφειλής, για συνολικές οφειλές άνω των έξι χιλιάδων (6.000) ευρώ και έως εννέα χιλιάδες (9.000) ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) της οφειλής, για συνολικές οφειλές άνω των εννέα χιλιάδων (9.000) ευρώ και έως δώδεκα χιλιάδες (12.000) ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το πενήντα τοις εκατό (50%) της οφειλής και για συνολικές οφειλές άνω των δώδεκα χιλιάδων (12.000) ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το τριάντα τοις εκατό (30%) της οφειλής.

Οι καταναλωτές θα εντάσσονται σε πρόγραμμα διακανονισμού και το εναπομείναν ποσό θα εξοφλείται από τους ίδιους σε άτοκες μηνιαίες δόσεις. Το ποσό και ο αριθμός των δόσεων θα ορίζονται από τον εκάστοτε Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

22-03-2018
Πίνακας Κατάταξης υποψηφίων για τη θέση του Επόπτη Στέγασης στα πλαίσια του προγράμματος «Στήριξης ‘Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση – ESTIA» της ΔΗ.ΚΕ.Λ

Για τον πίνακα κατάταξης για τη θέση του επόπτη στέγασης δείτε ΕΔΩ

22-03-2018
Κατάθεση προσφορών για πλήρωση φιάλης (ΟΞΥΓΟΝΟ, ΚΟΡΓΚΟΝ, ΑΣΕΤΥΛΙΝΗ)

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

22-03-2018
Κατάθεση προσφορών για κινητήρα μεταχειρισμένο PEUGEOT BOXER του οχήματος ΚΗΟ 9629

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

21-03-2018
Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στην συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος Horizon 2020 CS-Aware στο Πανεπιστήμιο της Βιέννη

Στη Βιέννη πραγματοποιήθηκε 20 – 22 Φεβρουαρίου 2018 συνάντηση εργασίας των εταίρων του ευρωπαϊκού σχεδίου “A cybersecurity situational awareness and information sharing solution for local public administrations based on advanced big data analysis (CS-AWARE) στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Horizon 2020 στο οποίο συμμετέχει και ο Δήμος Λαρισαίων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Βιέννης που συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα. Κάθε εταίρος παρουσίασε το έργο που έχει παραχθεί έως τώρα, καθώς και την πορεία των εργασιών. Αναλυτική αναφορά έγινε ξεχωριστά σε κάθε πακέτο εργασιών, καθώς και στα επόμενα βήματα. Εντοπίστηκαν οι εργασίες οι οποίες απαιτούν συνεργασία, συζητήθηκε και αποφασίστηκε πως αυτές θα υλοποιηθούν. Ένα από τα σημαντικότερα σημεία ήταν η ολοκλήρωση και η οριστικοποίηση του framework (σχέδιο υλοποίησης), η επιβεβαίωση της κατανομής όλων των επιμέρους τμημάτων του σχεδίου σε όλους τους εταίρους, ο καθορισμός των ημερομηνιών για κάθε παραδοτέο. Την τελευταία μέρα πραγματοποιήθηκε τεχνική συνάντηση με πιο εξειδικευμένα θέματα. Η εταιρία 3rdPlace, που ως εταίρος έχει αναλάβει τη συλλογή δεδομένων, εξήγησε τον τρόπο, τις μεθόδους και το λογισμικό που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει. Τονίστηκε ότι η συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στη συλλογή δεδομένων και την ανάλυση συστημάτων υπήρξε υποδειγματική και ιδιαίτερα σημαντική για την επιτυχία του προγράμματος.

Θυμίζουμε ότι ο Δήμος Λαρισαίων συμμετέχει στο δίκτυο CS-AWARE με επικεφαλής εταίρο το Oulun Yliopisto (Φιλανδία) και λοιπούς εταίρους: Universitat Wien (Αυστρία), Universitat Passau (Γερμανία), Caris Research Ltd (Ηνωμένο Βασίλειο), 3rdPLACE SRL (Ιταλία), DashSoft ApS (Δανία), PERACTON Limited (Ιρλανδία), Innovative Secure Technologies P.C. (Ελλάδα), Andriessen Jeffrey Elbertus Bartholomeus – Wise & Munro (Ολλανδία), ANCITEL SPA (Ιταλία), Open Technology Services S.A. (Ελλάδα), Roma Capitale (Ιταλία).

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα καινοτόμο και σημαντικό σχέδιο, καθώς αντικείμενο του προγράμματος είναι η αναζήτηση και η εφαρμογή νέων και καινοτόμων λύσεων για τη διαχείριση και αντιμετώπιση κακόβουλων επιθέσεων στα ψηφιακά συστήματα που χρησιμοποιούνται από την τοπική αυτοδιοίκηση, σε συμφωνία με τη στρατηγική και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την «κυβερνοασφάλεια» (cybersecurity).

Μέσα από το πρόγραμμα θα δοθεί στους δύο Δήμους που συμμετέχουν, Μητροπολιτικό Δήμο της Ρώμης και το Δήμο Λαρισαίων η δυνατότητα και η ευκαιρία να δοκιμάσουν και να εφαρμόσουν νέα συστήματα, καθώς και να εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους πάνω σε αυτά.

Στη συνάντηση εργασίας εκ μέρους του Δήμου Λαρισαίων συμμετείχαν οι υπάλληλοι Θανάσης Πουλτσίδης από το Τμήμα Υποστήριξης Πληροφοριακών Συστημάτων και Επικοινωνιών και Γεωργία Κολοβού από το Τμήμα Υποστήριξης Μηχανογραφικών Εφαρμογών.

20-03-2018
Συνεργασία του Κέντρου Κοινότητας με το Χαμόγελο του Παιδιού

Χαμόγελα σκόρπισε η δράση προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων και συγκεκριμένα με το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά στην περιοχή της Νέας Σμύρνης. Για την ολοκλήρωση του προγράμματος ο Ιατρικός και Οδοντιατρικός Σύλλογος Λάρισας, το Πανεπιστημιακό και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και η Διεύθυνση Α’ θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας συνεργάστηκαν για την επιτυχή ολοκλήρωσή του.

Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που ήρθε στην πόλη μας από τις 5 έως τις 9 Μαρτίου, απαρτίζεται από 4 αυτόνομα ιατρεία πλήρως εξοπλισμένα και στελεχώνεται από έμπειρους εθελοντές ιατρούς.

Κάθ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας υποστήριξε τη δράση για όλα τα παιδιά, ενημερώνοντας και υποστηρίζοντας παράλληλα 30 οικογένειες που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και δέχονται υπηρεσίες ολιστικής προσέγγισης από τις κοινωνικές δομές του Δήμου Λαρισαίων, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά, το Συμβουλευτικό Σταθμό της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) που στεγάζεται στο 33ο Δημοτικό Σχολείο στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Η τελευταία μέρα της δράσης ήταν αφιερωμένη στα παιδιά Ρομά όπου με την παρουσία των οικογενειών τους και με τη συνοδεία και υποστήριξη της κα. Μπουκόρου Εύης – Κοινωνιολόγος, Κατσικά Γεωργίας – Ειδική Παιδαγωγός και Γκούνη Αθανασίας – Παιδαγωγός στο ΚΔΑΠ, συνόδευσαν τα παιδιά και τους ενημέρωσαν για τη σημασία και τη σπουδαιότητα των προγραμμάτων πρόληψης και αγωγής υγείας.

Το Κέντρο Κοινότητας είναι δομή η οποία καλείται να παρέχει ολιστική υποστήριξη στους κατοίκους του Δήμου, μέσα από την παροχή ενός συνολικού πλέγματος υπηρεσιών με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων καθώς και την προώθηση στην απασχόληση.

Για πληροφορίες αναφορικά με τη λειτουργία και τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2410680242, e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ώρες λειτουργίας: καθημερινά 8:00π.μ.-4:00μ.μ.

Κέντρο Κοινότητας Παράρτημα Ρομά, Δημοσθένους 45, Τηλέφωνο επικοινωνίας 2410231122, e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ώρες λειτουργίας: καθημερινά 8:00π.μ.-4:00μ.μ.

16-03-2018
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πέμπτη 22/03/2018, ώρα 19:00

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

16-03-2018
Διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού - Επισκευές συστημάτων πυροπροστασίας σχολικών κτιρίων

Ο Δήμος Λαρισαίων διακηρύσσει την με συνοπτικό διαγωνισμό επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του Έργου: “ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ” Αρ.Μ. : 5/2018 και CPV 45343000‐3 που θα διεξαχθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 95 παρ. 2.(α) του ν.4412/2016 (ΦΕΚ 147 Α’) και υπό τις προϋποθέσεις του νόμου αυτού.

Για την περίληψη της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για την προμέτρηση, πατήστε ΕΔΩ

Για την ειδική συγγραφή υποχρεώσεων, πατήστε ΕΔΩ

Για τις τεχνικές προδιαγραφές, πατήστε ΕΔΩ

Για τον προϋπολογισμό, πατήστε ΕΔΩ

Για το τιμολόγιο μελέτης, πατήστε ΕΔΩ

Για το τυποποιημένο έντυπο υπεύθυνης δήλωσης, πατήστε ΕΔΩ

Ενεργητική ΠΥΡ1

Κοιλάδα1

Κοιλάδα2

16-03-2018
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 22/03/2018, ώρα 12:30

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

16-03-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια αναψυκτικών

Η Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων, προτίθεται να προβεί στην προμήθεια Αναψυκτικών, επώνυμα Α’ ποιότητας για τις ανάγκες των ΚΑΠΗ με τη διαδικασία της απ’ ευθείας ανάθεσης.

Για να δείτε την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

16-03-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια ροφημάτων

Η Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων, προτίθεται να προβεί στη προμήθεια καφέ, κακάο & σοκολάτα (ρόφημα), με τη διαδικασία της απ’ ευθείας ανάθεσης.

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

16-03-2018
Προσωρινά αποτελέσματα στο πρόγραμμα ESTIA της ΔΗ.ΚΕ.Λ για τις θέσεις Οικονομικού Διευθυντή και Διερμηνέα

Για τον πίνακα κατάταξης για τη θέση του διερμηνέα πατήστε ΕΔΩ

Για τον πίνακα κατάταξης για τη θέση του οικονομικού διευθυντή πατήστε ΕΔΩ

Για τον πίνακα απορριπτέων για τη θέση του διερμηνέα πατήστε ΕΔΩ

15-03-2018
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τετάρτη 21/03/2018, ώρα 12:30

Για να δείτε την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

15-03-2018
Προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο στα παιδιά των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Λαρισαίων

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Λάρισας, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων, συνεχίζουν για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα προληπτικού οδοντιατρικού ελέγχου των προνηπίων των παιδικών σταθμών του Δήμου Λαρισαίων.
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τη Τρίτη 20 Μαρτίου και θα επεκταθεί στο σύνολο των 26 παιδικών σταθμών που λειτουργούν με την ευθύνη του Δήμου στην πόλη μας.
Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί από εθελοντές οδοντιάτρους, και σκοπό έχει την εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα στοματικής υγείας, να μεταδώσει το σωστό τρόπο βουρτσίσματος και να προβάλλει τη σημασία της υγιεινής διατροφής και των τακτικών οδοντιατρικών ελέγχων. Επίσης να καταγραφεί μετά από εξέταση σε ειδικό έντυπο η κατάσταση της στοματικής υγείας του κάθε παιδιού ώστε να ενημερωθούν οι γονείς των παιδιών για πιθανά προβλήματα που εντοπίστηκαν.

Δήμος Λαρισαίων

Σχεδιάζουμε

μία σύγχρονη πόλη, που κάθε πολίτης θα χαίρεται να ζει σε αυτή

Αναπτύσσουμε

κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες για τους πολίτες και τους επισκέπτες

Δίνουμε έμφαση

στην παιδεία, τον πολιτισμό και στην ενίσχυση των θεσμών

Υλοποιούμε

έργα υποδομών που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της πόλης

Ενημερωθείτε από το Δήμο Λαρισαίων

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa-dimos.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

Copyright © 2016 Δήμος Λαρισαίων | Sitemap | Δημιουργία Ιστοσελίδας ITBIZ